De keuze voor welke kleur bij welke dag hoort.

Vaak komt de vraag naar boven of de kleuren van de dag steeds hetzelfde gehouden moeten worden of dat er de mogelijkheid is deze te kunnen wisselen. 

Er is een bewuste keuze gemaakt om veel kaartje te laten maken, zelfs in tweevoud. Er zijn scholen die schoolbreed op de weekplanningen bij elke dag een bewuste kleur gekozen (bijvoorbeeld; maandag is roze, dinsdag is groen etc.). Zij wilden graag deze bewuste kleuren ook bij de kleuters laten terugkomen. Omdat veel scholen dit toepassen, maar allemaal met andere kleuren, hebben wij ervoor gekozen om veel kaartjes te laten maken om elke school in hun behoefte te kunnen voorzien. 

Wij adviseren u niet te veel te wisselen met deze kaartjes. Zorg ervoor dat u duidelijk naar voren laat komen welke kleurenkaartjes worden gebruikt voor de dagen dat de kinderen niet naar school hoeven. Verder raden wij u aan voor elke dag één kleur te kiezen en die kleuren te laten hangen bij die dag. Dit zal op lange termijn voor herkenning bij de kinderen kunnen leiden. 

1 opmerking:

  1. Een kleur van de dag is ook handig bij het registreren van eigen werk op een weektaak. Kleuters kunnen zodoende zelfstandig aangeven welk taak ze hebben uitgevoerd, of het leuk was en/of het gemakkelijk/moeilijk was. Met een kleur geven ze aan op welke dag het is gedaan. Handig!

    BeantwoordenVerwijderen